torsdag den 12. november 2015

Dag 4 Fernisering på Amager Fælled Skole

Så blev det ferniseringsdag, hvor mosaikkerne skulle udstilles. Vi mødtes på Fabrikken for Kunst og Design og talte lidt om, hvordan eleverne havde oplevet ugen. Derefter gik en gruppe ud for at købe ind mens andre fragtede mosaikkerne sikkert hen til Amager Fælled Skole.

Kl. 12 var alting klart, mosaikkerne lå til udstilling på bænkene, og der var juice og chips. Der var mange der kom til ferniseringen i skolegården, bl.a. eleverne fra 6. V, forældre og bedsteforældre.

Der blev også sat ord på de endelige værker, da eleverne skulle fortælle om de symboler, de havde valgt til deres mosaikker.
onsdag den 11. november 2015

Dag 3

I dag skulle mosaikkerne gøres færdige. Den hvide fugemasse skulle dække revnerne mellem stenene. Derefter blev mosaikkerne pudset og poleret, og nu er de klar til ferniseringen i morgen.

Vi gik en tur i vores lokalområde og så på nogle af de udsmykninger af byens rum, der omgiver os i det daglige. 

Til slut præsenterede eleverne deres mosaik-symboler for hinanden. Det var spændende at høre, hvilke tanker der ligger bag.

tirsdag den 10. november 2015

Dag 2

På workshoppens anden dag var det tid til realisere de valgte motiver. Eleverne lavede deres symbolmosaikker ved at sætte stykker af farvede fliser fast på deres sekskantede betonflise med fliseklæb.

 Udfordringerne var blandt andet at gengive symbolerne bedst muligt på stenen med flise-stykkerne. Det kræver tålmodighed og øvelse at bruge den rette mængde fliseklæb og få alle stykkerne til at ligge tæt - dog med et lille mellemrum til fugen. Det klarede alle eleverne fint. De hamrede selv deres fliser i de former og størrelser, der var brug for.